резервирање авантури

Слика Alt

Националниот парк Лос Хаитис

Официјална веб-страница (Само еко-тури)

Сите тури и екскурзии

Националниот парк Лос Хаитис

Националниот парк Лос Хаитис е околу 1.600 км км2. Тоа значи дека ќе видите воздишки при пристигнувањето во националниот парк Лос Хаитис во провинциите Самана, Монте Плата и Хато Мајор. Но, тоа не значи дека овие области се местата каде што ги гледате фотографиите на интернет.

Има два главни влеза во националниот парк Лос Хаитис. Градот Сабана де ла мар кој е јавна област за посетители и пристаништата Самана. Јавната површина е покрај морето, пештерите, мангровите и карпестите острови. Иако такси влезот е 100 доминикански пезоси. Задолжително е да се организира турнеја со брод за посета на најинтересните области. Имајте на ум дека ако сте во областа Самана, треба да го поминете заливот Самана.

Пишете ни преку Whatsapp на + 1 809 720 6035 за да контактираме со директните локални жители и ние ќе ви дадеме бесплатни совети за тоа како да го посетите Националниот парк и сите информации потребни за да имате најдобро искуство во нашиот национален парк.

 Еве ги сите опции и работи што треба да ги направите во националниот парк Лос Хаитис:

     Места за состаноци од Сабана де ла Мар, Самана, Лас Теренас, Лас Галерас, Пуерто Плата, Санто Доминго и Пунта Кана.
Во некои од овие тури, може да видите диви делфини и Манати како слободно пливаат на заливот Сан Лоренцо, Сабана де ла Мар.

Работи што треба да ги направите во националниот парк Лос Хаитис:

  • Кајак од Сабана де ла Мар
  • Патувања со брод до пештерите, мангровите и заливот Сан Лоренцо.
  • Пешачење во дождовната шума 2 или 4 часа.
  • Постава за патент
  • Качување по карпи
  • Набљудување птици
Најблиски хотели за престој до националниот парк Лос Хатитисес?

Хотели во националниот парк во Лос Хаитис:

Најдобри опции и ниски цени...

Повеќе опции за еко/тури во Доминиканска Република:

Видео на Националниот парк Лос Хаитис:

Контакт е-пошта до Националниот парк Лос Хаитис:

[контакт-форма-7 id=”4″]
mk_MKMacedonian